Det kommer klagomål varje vecka på företaget Matservice. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
Kungsbacka

Matleveranser till äldre kritiseras

Företaget som enligt planen ska leverera mat till de äldre i fler delar av Kungsbacka kommun, än de tre områden man har i dag, har fått mängder av klagomål.

Sedan 1 september levererar Matservice, med bas i Sundsvall, all mat till de äldre i centrala Kungsbacka, Vallda och Särö-Kullavik. Och det har inte varit problemfritt.

Kungsbacka kommuns ansvariga verksamhetschef, Ann-Helen Svensson, berättar om klagomålen.

– Det har kommit klagomål på korta bäst-före-datum, för litet sortiment och sedan har det varit problem med logistiken. De har haft svårt att hitta, och därför har det blivit förseningar. Detta har inneburit problem för de som jobbar inom hemtjänsten eftersom de har tider att passa hos brukare.

Vad har ni gjort då?

– Vi har försökt att kontakta företaget för att försöka bestämma nya tider, men det fungerar inte i längden. Man måste vara på plats samtidigt och det får vi jobba på.

Matleveranserna har börjat fungera bättre nu, säger Ann-Hélen Sensson. Men fortfarande kommer det in klagomål, varje vecka.

– Brukarna har inköp endast en gång i veckan och därför är det viktigt att det är lång hållbarhetstid på varorna.

Kommer ni att upphöra att använda er av Matservice?

– Ja, om inte problemen är lösta om en månad. Så vi kommer att bestämma det i mitten, eller slutet av november, säger Ann-Helen Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".