Varberg

Nu ska det byggas ishall

Varberg kommer att ha en ny ishall och en upprustad simhall inom ett par år. Den politiska majoriteten har enats om att satsa pengar på dessa byggen som länge skjutits framåt i tiden.

– Nu ligger ishallen i budgeten. Nu gäller det att jobba vidare med hur den ska se ut och givetvis att den ryms inom rimliga ekonomiska ramar, säger Gösta Bergenheim (M) som är kommunstyrelsens ordförande.

Den borgerliga majoriteten i Varberg tycker att ekonomin, trots krisen, ändå är såpass stabil att man nu vågar sätta av pengar till en ny ishall intill Håstens simhall. Förhoppningsvis ska också simhallen få en ordentlig ansiktslyftning. Det blir däremot inte, som Socialdemokraterna vill, en helt ny 50- eller 25-metersbassäng.

Tillsammans med en ny friidrottshall och en upprustning av ishallen i Veddige, bland annat, så handlar det om att satsa närmare 120 miljoner kronor på fritidssektorn de närmaste tre åren. Men något hundraprocentigt löfte är det trots allt inte.

– Vi kan ju konstatera att det som hände förra hösten i världsekonomin gjorde ju att det rasade ganska dramatiskt. Är det så att vi får en dipp till, vilket inte är alldeles osannolikt, så talar vi om att vi faktiskt inte till vilket pris som helst startar det här. Men det ska nog väldigt mycket till för att inte det här genomförs med början hösten 2010, säger Gösta Bergenheim.

Beslut om budgeten för 2010 fattas av kommunfulllmäktige i november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".