Kungsbacka

Överförmyndarnämnd slipper kritik

Överförmyndarnämnden i Kungsbacka slipper kritik från länsstyrelsen för sina långa handläggningstider. Tidigare i höstas anmäldes verksamheten av de gode männens och förvaltarnas egen förening.

Ordföranden för de gode männens och förvaltarnas egen förening, Martin Andreasson, beskrev situationen som ohållbar för Kungsbackabor som inte själva kan sköta sin ekonomi.

– Jag har en god man som har lämnat en ansökan för nio månader sedan om en sjuk person, som har god man men som behöver förvaltare, han tar ut väldigt mycket av sina pengar och snart är hans pengar slut och han hinner skuldsätta sig upp över öronen innan han får en förvaltare som kan stoppa detta, säger Martin Andersson.

Men länsstyrelsen tycker att Överförmyndarnämnden nu har vidtagit lämpliga åtgärder för att komma tillrätta med situationen, och riktar ingen kritik mot myndigheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".