Falkenberg

"Lägg inte ner hörselskolan"

Det måste finnas en skola för barn med hörselnedsättning i Halland. Hörselskadades förening vädjar nu till ledamöterna i kommunfullmäktige i Falkenberg att rösta emot förslaget som går ut på att hörselskolan i Heberg läggs ner.

– Jag hoppas att man lyssnar på våra argument och läser Skolinspektionens rapport om att framförallt gravt hörselskadade har svårt att klara sig  i vanliga skolor, säger Dan Engberg i HRF Falkenberg.

Det blir en stor skillnad för en elev med hörselnedsättning att gå från en hörselskola till en vanlig skolgång. HRF har redan märkt att de barn som har bytt  från hörselskolan till sin hemskola  inte får den hjälp de behöver. Hörselhjälpmedel ordnas inte fram, störande bakgrundsljud åtgärdas inte.

HRF är missnöjda med hur Falkenbergs kommun har skött frågan. De menar att kommunen inte har varit intresserad av deras eller någon annan intresseorganisations åsikter. En anledning till att kommunen vill lägga ner skolan är ett vikande elevunderlag.

På torsdagen ska ledamöterna i kommunfullmäktige rösta för eller emot skolans nedläggning.

– Min förhoppning är att det finns några som förstår vad det handlar om och att det blir en debatt om Söderskolan i Heberg, säger Dan Engberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista