Halmstad

Stora hål i klubbarnas kassor

Uteblivna bidrag gör att missnöjet jäser bland idrottsföreningarna i Halmstad. Föreningarna tror att  färre ungdomar kommer att syssla med idrott om förslaget går igenom.

Teknik- och fritidsnämnden vill bland annat slopa aktivitetstödet för ungdomar, och på onsdagskvällen samlades föreningarna till ett stormöte för att ta upp saken med ansvariga politiker. Föreningarna är rädda för att man måste höja avgifterna från medlemmarna och att det leder till att många ungdomar inte längre har råd och slutar med idrott.

– Rent ekonomiskt innebär det ungefär 100.000 kronor för min förening, säger Inge Rundberg som är kassör i Snöstorp/Nyhem som är en de föreningar som  har flest ungdomar i kommunen sitt led.

– Det är pengar som vi måste hämta från andra ställen. I de här dåliga tiderna är det svårt att ordna sponsorer. Bingolotto och andra spel har en vikande trend. En möjlighet som ligger närmast till hand är att ta ut mer pengar från föräldrarna men det är något vi vill undvika in i det sista.

Alf Andersson (C) som ordförande i teknik- och fritidsnämnden förklarade bakgrunden till de minskade bidragen.

– Vi har ett sparbeting på 18 miljoner för 2010. Vi har tvingats att ta lite från olika delar av de verksamheten som vi har ansvar för.

Vid mötet igår kom det också fram att föreningarna eventuellt skall bilda ett idrottsråd. Man har också planer på att låta ungdomarna i föreningarna manifestera missnöjet. på något sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista