Halmstad

Bryggerichef vill inte betala

Verkställande direktören för Krönleins bryggeri i Halmstad  Carl Krönlein har stämts på drygt 800 000 kronor. Anledningen är att byggfirman som byggt hans sommarhus anser sig inte fått betalt för hela jobbet.

Det drygt 300 kvadratmeter stora sommarhuset i Ringenäs har byggts av företaget Magnusson Bygg från Viskafors. Företaget har fakturerat Carl Krönlein drygt 10 milljoner kronor för arbete och material. Men de sista fakturorna på drygt 800 000 kronor blev aldrig betalda.

Rolf Magnusson som är byggmästare säger sig inte fått någon indikation på att något var fel.

– Vid slitbesiktningen bar allt godkänd. Jag fick besked om att det inte fanns några oklarheter, säger Rolf Magnusson.

Carl Krönlein hänvisar till sin advokat. Advokaten Torsten Jakobsson avböjer intervju men säger till Radio Halland att anledningen till att fakturorna inte betalts är att Krönlein anser det vara oskäligt att fakturera drygt 8000 timmars arbete för bygget. Enligt en uppskattning man gjort med hjälp av ett annat företag skulle bygget bara kräva 4800 timmar.

Enligt Rolf Magnusson är en anledning till att det gått åt så många timmar att alla handlingar inte varit klara i tid i samband med bygget. Dessutom har de gjort inköpsresor för Krönlein som normalt inte ingår i byggbolags uppgifter.

Rolf Magnusson har varit i branschen i 43 år och han har aldrig varit med om något liknande tidigare.

– De har hela tiden försökt förhala möjligheterna att komma fram till en uppgörelse.

Tvisten mellan byggbolaget och Carl Krönlein ska upp till muntlig förberedelse i Halmstad tingsrätt nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista