Halland

Reflexer sprids över länet

I dag var det reflexmorgon i ett mörkt och regnigt Halland, vilket innebar att NTF, Länsförsäkringar och polisen tillsammans gjorde olika insatser för att öka trafiksäkerheten.

Inte minst för de oskyddade trafikanterna. På Österskans i Halmstad stod NTF:s Kristian Bille och fångade upp cyklister och fotgängare.

– Vi har gjort det i ett par år nu så det börjar bli tradition. Vi gör det över hela halland så vi finns på alla orter just nu.

Vi har som ambition att dela ut 15 000 reflexer under dagen. Vi har reflexband, klipps som man kan fästa på kläder, cykelbelysning och reflexvästar.

Det är överraskande många som inte har reflex. Det händer ändå bara i Halland 1400 olyckor om året, säger Krisitan Bille.

Har alla cyklisterna lysen?

– Inte alla, men många har det. Vi delar ut cykelljus till de som saknar.

Som vi rapporterat tidigare så skadades närmare 1400 personer i Hallandstrafiken förra året, bland de oskyddade trafikanterna så var det cyklisterna som drabbades oftast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista