Halland

Vinterdäck i sista sekunden

Efter att SMHI varnat för snöfall i kväll och i natt är det många som vill byta till vinterdäck i sista stund. Det innebär att stressiga dagar väntar för däckservice-företagen i Halland.

Under kvällen kommer höstens eller vinterns första snöfall och under några timmar kan det komma ungefär 5 centimeter snö eller snöslask. Och nu vill många därför byta till vinterdäck.

– Vi är ju förberedda på detta, folket är inte det men vi är förberedda fysiskt och psykiskt och va har laddat upp rent tekniskt, så vi klarar detta, säger Bosse Anderberg på Anderberg & Persson i Halmstad.

Snön är på väg och kunderna kommer en efter en till företaget Anderberg och Persson i Halmstad. I dag hoppas Bosse Anderberg på att kunna byta däcken på 8 bilar i timmen ända fram till i kväll. Så hårt är alltså trycket.

En av dem som kommit för att byta däck idag är Bengt Göte Bengtsson.

– Jag ska ut och köra ganska mycket och hörde att det skulle bli snö så nu är det dags, säger Bengt Göte Bengtsson.

Något som många kunder funderar över är om de ska välja dubbdäck eller inte. Och Bosse Anderberg brukar då svara att det helt beror på vädret.

– Med de här vintrarna som vi har haft nu så har det inte varit så mycket vinter. Man kanske har nytta utav sina dubbdäck en eller två gånger. I dag har cirka 40 procent dubbdäck och 60 procent har dubbfria däck. Men efter en vargavinter så blir det dubbdäck igen, brukar jag säga, säger Bosse Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista