Fastställd dom för bankchef

Hovrätten fastställer nu domen mot en före detta bankchef i norra Halland till två år och sex månaders fängelse för förskingring. Bankchefen hade ett spelmissbruk och förde över pengar från kunders konto till sitt eget för att kunna spela.

Spelmissbruk drev bankchefen till att föra över pengar från kunders konto till sitt eget, när han vann betalade han tillbaka vissa summor, men när han började spela på internet behövdes allt mer pengar och 2006 avslöjades han. 

Tingsrätten bedömde brottet som grovt men mildrade fängelsestraffet eftersom mannen hade samarbetat med polisen och dessutom blivit av med jobbet. Dessutom bedömdes staten som ägare av Svenska spel ha ett visst ansvar. 

Mannen överklagade och hoppades slippa fängelse men så blir det alltså inte. Hovrätten anser inte att det är relevant att Svenska spel haft betydelse för spelmissbruket.

Mannen ska också betala 8,7 miljoner kronor i skadestånd till banken han jobbade på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista