Laholm

Färgglada hattar för 18 000 kronor

I Laholm har kommunala chefer fått färgglada hattar som ska hjälpa dem att bli lite mer kreativa och innovativa till en kostnad på 18 000 kronor. Samtidigt sker hårda besparingar på andra håll.

Laholms kommun ska som så många andra kommuner spara hårt och granska alla utgifter noga. Det påverkar inte hattköpet, tycker kommundirektör Kristina Kosunen-Eriksson.

– Det här är ett arbetsverktyg, en otraditionell problemlösning, säger Kristina Kosunen-Eriksson.

Färgerna står för olika sätt att tänka, och hattarna ska hjälpa bärarna att hitta nya infallsvinklar på problemen, hoppas hon.

– Någonstans måste man få vara lite galen och tänka fritt, säger Kosunen-Eriksson.

– Efter det att hattarna blivit kända för allmänheten genom media har det blivit väldigt många reaktioner. Man tycker det är mycket pengar. Själv tycker jag att man inte ser helheten i det utvecklingsarbete som jag som kommunchef håller på med.

Hur ser då de ledande politikerna på att kommunen köpte in hattar för 18 000 kronor samtidigt som man pläderar för återhållsamhet för att få pengarna att räcka till.

– Jag förstår att det här väcker känslor, säger Erling Cronkvist är Centerns kommunråd i Laholm.

Det sätter dock Laholm på kartan i dag.

– Ja, men jag hade kanske hoppas att vår nya varumärkeslansering skulle vara mer intressant. Vi tar många stora viktiga beslut, som inte får så mycket uppståndelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".