Föräldrarna lockar barnen med leksaker mot att de tar sprutan med influensavaccin Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Halland

Barnen får mutor efter vaccinet

Flera leksaksaffärer i Halland har upplevt en kundrusning av föräldrar som belönar sina barn efter att de fått sprutor mot svininfluensan.

På Hertig Knuts vårdcentral var det idag långa köer till vaccineringen av barn. Och på andra sidan gatan finns en leksaksaffär som fick fler besök än vanligt. Sara Jankulov jobbar på BR leksaksaffär.

– Det kommer in barnfamiljer med sina barn som precis tagit spruta. Så får barnen välja vilken leksak de vill nästan som en liten muta eller kompensation för sprutan.

Så det blir ett litet uppsving för er att ha en vårdcentral mitt emot er, var det väntat?

– Nej, det är bara trevligt när det är mycket folk och rörelse.

Johanna Larsson med sönerna August, Folke och Arvid är i leksaksaffären och köper barnkalaspresenter idag. Men för en vecka sedan var de och vaccinerade sig. Och efteråt var det belöning som gällde

– Vi fick klistermärken, sen åkte vi till Brio och köpte leksaker, säger barnen.

Var det givet att göra nått efter åt?

– Det var väl en del i systemet att få dem att gå med på det, men jag tyckte det var viktigt så då fick det kosta lite, säger Johanna Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".