Varberg

Kidnappningsdrama i rätten idag

Under bevakning av polisen inleddes idag rättegången mot sex släktingar som åtalats för att ha försökt föra bort en 18-årig kvinna i Falkenberg som inte accepterade att släkten nekade henne att gifta sig med den man hon ville ha.

Kvinnan flyttade till mannens släkt och när hon skulle träffa en syster i Falkenberg dök släktingar från båda familjerna upp, och tumult uppstod.

Släktingarna står bland annat åtalade för människorov, alternativt olaga frihetsberövande, eller medhjälp till detta.

Pojkvännen fanns idag inte på plats och även den 18åriga kvinnan lämnade på ett tidigt stadium rättssalen. Bägge två hade, genom åklagaren, bett att få slippa vittna i närvaro av kvinnans far som tillsammans med en bror och en syster t kvinnan tillhör dom åtalade.

Den alternativa brottsrubriceringen olaga frihetsberövande hänger samman med att åklagaren måste visa att avsikten med bortförandet var att skada kvinnan och som krävs för någon ska  kunna fällas för människorov och det tror den åtalade pappans försvarare, Sigvard Cumtell åklagaren får svårt med.

– Det som åklagaren huvudåtalat för är ett kidnappningsbrott och hon kan inte styrka att de har haft någon avsikt att skada henne. Beträffande min huvudman är han pappa till flickan och han ville ju gärna träffa henne. Hon hade lämnat hemmet och försvunnit från skolan. Han var ju orolig som pappa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".