Laholm

Kräver kommundirektörens avgång

Bertil Johansson i Laholmspartiet kräver nu att kommundirektören Kristiina Kosunen Eriksson ska avgå. Han anser att affären med de så kallade tänkarhattarna har skadat kommunen och "sänkt kommunens anseende till en bottenplats."

Bertil Johansson kräver ett offentlig svar från kommunstyrelsens ordförande Per Askulund på hans fråga om kommunrådet har förtroende för kommundirektören och om hon kan sitta kvar som kommunens högste tjänsteman i Laholm.

Men kommunrådet Per Asklund tycker att det är bättre att jobba hårt med många idéer och någon gång tänka fel än att inte göra något alls.

Men kommunrådet tycker ändå inte det är konstigt att många blivit upprörda.

– Jag har en viss förståelse för detta, för samtidigt som vi går ut med önskemål och krav på besparningar och största återhållsamhet så klingar detta väldigt illa. Men samtidigt så har jag sagt tidigare att; gör man väldigt mycket så kan man göra fel ibland, och gör man inget så gör man inga fel heller.

– Kristiina Kosunen Eriksson jobbar väldigt hårt och då kan det förekomma fel, säger Per Asklund.

Var detta ett fel?

– Ja, det var väl mindre lämpligt. Vi ska förvalta skattemedlen så gott det går och då ska vi inte slarva bort pengarna.

Hur reagerar du på interpellationen från Bertil Johansson?

– Det var väntat, han vill ju skapa sensationer och det gör han, säger Per Asklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".