Varberg

Gossen med guldgåsen återfunnen

Den av många Varbergsbor djupt saknade och mycket värdefulla statyn "Gosse med guldgåsen" som stals från Socitetsparken har återfunnits och är i tryggt förvar hos polisen i Varberg.

Eva Eriksdotter från kommunens kansli för Kultur och fritid var mycket glad.

– Det känns fantastiskt. Man hoppades naturligtvis, men jag trodde att de skulle hinna smälta ner den. De här gamla skulpturerna är ovärderliga, den här statyn kom på plats 1951, säger Eva Eriksdotter.

Andreas Lindgren vid Varbergspolisen är en av dem som har arbetet med att hitta statyn.

– Det var faktiskt polisen i Kungsbacka som hittade den, men det var ändå kanske ett bra utredningsarbete som ledde till att de hittade den.

– Polisen skulle göra en husrannsakan hos de här misstänkta personerna och då stod Gossen med guldgåsen ute på gården, säger Andreas Lindgren.

I dag åtalas den misstänkte tjuven, tillsammans med två kumpaner för ett 30-tal olika brott, bland andra metallstölder som stuprör från Vinbergs- och Gällinge kyrka i Fjärås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".