Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Falkenberg

Kampanj för närproducerad mat

Som ett led i att få kommunerna att satsa mer på lokalproducerade produkter, bjöd i dag LRF Ungdom de gamla på dagcentralen Repslagaren i Falkenberg på gratis lunch.

"Riktig mat åt folket!" kräver LRF Ungdom i en kampanj, och idag bjöd de äldre i Falkenberg på lunch av halländska råvaror.

– Syftet med kampanjen är att tala mycket om mat och varför det är bra att äta svensk mat. Sedan måste vi unga bönder synas mer, säger Martin Johansson.

Om man köper en morot från Italien, smakar den sämre än en morot från Långås?

– Det kan vara samma smak, men det handlar mycket om att veta var den är producerad. Det är viktigt att skapa ett samtal kring maten, säger Martin Johansson.

– Det var gott, och det var trevlig personal, sa Karl Evald Ottosson som tyckte dagens gratislunch bestående av fläskkarré från Glommen och potatis från Långås smakade bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".