Falkenberg

Vintercampare känner sig hemlös

Campare känner sig bortkörd från vintercampingen i Skrea. Om inte alla husvagnar är borta senast 9 december kommer det att utdömas ett vite på 5000 kronor per husvagn och månad.

En av dem som drabbas är Yvonne Ekman från Skövde. Hon och hennes man bor på Skrea Camping och vet nu inte var de ska ta vägen.

– Vi har ingen aning var vi ska ta vägen. Det finns inga andra campingar som är öppna under vintern i trakten.

Yvonne Ekman och hennes man Frank har bott på Skrea Camping sedan september. Anledningen är att Frank jobbar på kranförare i Falkenberg. Ett arbete som inte blir klart förrän till våren, och fram till dess hade de tänkt bo i husbilen på campingen. Något som nu bygglovsnämnden i Falkenberg vill sätta stopp för.

Skrea Camping har flera gånger velat få en ändring i detaljplanen från 2003 som säger att vintercamping inte är tillåtet. Men bygglovsnämnden har då sagt nej.

Lasse Persson är delägare på campingen. Han säger att beslutet känns onödigt eftersom kommunstyrelsen i november 2008 gav stadsbyggnadskontoret i uppdrag att ändra detaljplanen och tillåta campingverksamhet på vintern.

– Bevisligen är det inte färdigt eftersom kommunen tar till en så en drastisk åtgärd. Vi kommer att överklaga så länge det går. De som bor här under den här vintern kan bo kvar fram tills beslutet vunnit laga kraft. Sedan får vi hoppas att det bli klart till nästa vinter, säger Lasse Persson.