Halmstad

Manifestation för grisarna idag

På Stora torg i Halmstad hölls idag en manifestation mot djurplågeriet inom grisindustrin.

Bakom manifestationen står Djurrättsalliansen som besökt 21 Halländska gårdar och dokumenterat grisarnas levnadssituation.

– Vi är här för att uppmärksamma grisarnas situation i den svenska grisindustrin och för att få ut det material som vi sammanställt i vårt researcharbete kring den här kampanjen. Vi har en banderoll som det står ”Stoppa djurplågeriet, välj vego”.
Vi hoppas att många ska tänka över sin köttkonsumtion i och med det här, säger Jens Lindgren som är med i Djurrättsalliansen

Vad säger du om gensvaret ni fått hittills?

– Det har varit väldigt tyst, vilket är talande för att vi kommit åt en öm punkt. Grisindustrin vill gärna tysta ner det här, därför tycker jag att det är extra viktigt att det kommer ut så mkt som mjöligt av det vi hittat på farmarna.

Hur tänkte ni när gick in på gårdar utan tillstånd?

– Vi tänkte att, visst kan vi be om lov, men det var inte troligt att vi skulle få komma in på gårdarna. Som vi ser det är det en ganska liten företeelse om man jämför med det strukturella förtryck mot grisarna som vi sett på farmarna. För mig känns det som att gå mot rött för att förhindra en misshandel, något vi är beredda att göra.