Marie Sevandersson är fortfarande beroende av mobilen. Foto: Magnus Hagström/SR Halland.
Falkenberg

Utan telefon i flera veckor

Ett 30-tal hushåll i Skinnarlyngen utanför Ullared har haft problem med sina fasta telefoner i snart tre veckor. Flera av de drabbade är egna företagare och beroende av sin fasta telefoni.

– Ingen kan nå oss på företaget och ingen kan nå oss privat, säger företagaren Mio Andersson.

– Barnen har dator i skolan med läxor via internet och de kan inte komma åt internet, så det gör mycket att man inte har telefon.

Har du ingen telefon alls?

– Jag har mobiltelefon som fungerar hyfsat när det finns bra täckning.

Mio Andersson och Marie Sevandersson har tampats med Telias automatiska telefonröster för att få veta hur det går med de fasta telefonerna i Skinnarlyngen, som bara har fungerat sporadiskt de senaste tre veckorna.

Beskeden från Telia ändras hela tiden, berättar Marie Sevandersson:

– Det första beskedet var att det skulle vara lagat på fredagen efter att vi hade felanmält på torsdagen. Sen var det nytt besked att det skulle vara lagat till på måndagen.

– Då ringde Telia till min man på hans jobb och sa att i dag kommer det att vara lagat mellan klockan 14 och 16, så nu tar vi bort er anmälan. Då sa han att det kan ni inte göra för vi måste ju kolla att det är lagat först. "Ja men det kan vi lova", sa de, men här kom ju aldrig någon telefon.

Mio Andersson har hört att Telia hoppades kunna ordna en provisorisk lösning i den här veckan,  men nu verkar även detta dröja till efter nyår.

– Jag tycker de har skött det jättedåligt. Ibland när man ringer är en del riktigt otrevliga. Man får inget besked, de bara bollar runt en, det är ingen som tar huvudansvar över huvud taget, säger Marie Sevandersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista