Aranäshallen duger inte för elitspel

Handbollslaget Aranäs, som tar storseger efter storseger i allsvenskan, har för liten idrottshall för att spela i elitserien nästa år om det skulle bli aktuellt.

Aranäshallen tar in för få åskådare och tillgängligheten för media är för dålig.

– Vi får se vad som händer, det pågår diskussion med kommunen angående eventuellt elitseriespel, säger Sören Franzén som är arrangemangsansvarig i HK Aranäs.

I dagsläget tar Aranäshallen in runt 800 åskådare. Med en mobil läktare som nu är beställd tar man in 150 till 200 till. Men frågan är om det räcker för Handbollsförbundet som bestämmer vilka arenor som duger. Ralf Lundberg är tävlingsansvarig där.

– Även om de bygger en läktare på andra långsidan så kommer hallen inte bli godkänd för elitseriespel, det kan jag säga utan att ha sett den med egna ögon, säger Ralf Lundberg.

Men, det finns en chans att få dispens för spel i elitserien om klubben kan visa att det tas beslut om en ny större arena inom en viss framtid.

Och, enligt Sören Franzén har det inom kommunen pratats om att en ny arena i Kungsbacka skulle kunna vara aktuell om några år. Men om Aranäs blir klara för elitserien redan nästa säsong, krävs det förbättringar av Aranäshallen direkt, annars kan laget få spela sina matcher någon annan kommun i väntan på ny arena.

– Jag hoppas att vi slipper det, och jag hoppas att vi kan lösa det här i samförstånd med kommunen, säger Sören Franzén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista