Fler investerar i vindkraft

Intresset för vindkraft är stort, i alla fall när det gäller att skaffa aktier i vindkraftverksamhet. När Eolus vind, med flera vindkraftprojekt i Halland, nu släpper fler aktier har man fått så många intresseanmälningar att man har drygt 100 procents överteckning.

Eolus vind gör en nyemission med företrädesrätt för dem som redan har aktier i bolaget. Och nästan alla aktieägare har anmält intresse för att köpa fler aktier samtidigt som lika många andra sagt att de också vill vara med. Det innebär att teckningsgraden idag är drygt 200 procent.

Vi är mycket tacksamma för det stora förtroende befintliga och nytillkomna aktieägare gett oss, säger vdn för Eolus vind; Bengt Simmingssköld i en kommentar.

Nyemissionen ger bolaget drygt 150 miljoner nya kronor att arbeta med. Men då får man samtidigt konstatera att om många vill ha del av vinsten från vindkraftverksamhet så är det inte lika populärt bland dem som kan få ett vindkraftverk som granne.

Ett aktuellt projekt för Eolus vind är de vindkraftparker som det talas om i Hylte kommun, där företaget bland annat verkat för att ett område vid Unnaryd skulle tas bort från de områden som Hylte kommun vill freda för vindkraftutbyggnad, och det har ju väckt många protester i området.

Eolus vind, med kontor bland annat i Halmstad, har också planer på en vindkraftpark med 13 verk vid Sällstorp, i närheten av Veddige och har just idag meddelat att man vill hålla ett så kallat myndighetssamråd om 5 nya vindkraftverk som man vill bygga tillsammans med markägare öster om Asige i Falkenbergs kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista