Nu rustar man för Tall Ships Races

Nu har de första stegen tagits inför Tall Ships Races som gästar Halmstad sommaren 2011. Ansvariga från huvudarrangören har träffat projektledare och kommunrepresentanter från Halmstad för att se hur väl förberett Halmstad är och kan bli.

Norrmannen Knut Western är ansvarig för 2011 års arrangemang och han tror att det kan bli bland de bästa hittills.

– Alla förutsättningar finns för att det ska bli ett bra arrangemang, säger Knut Western.

Med pampig musik visade arrangören i dag upp en film från tidigare års upplagor av Tall Ships Races för att visa hur stort arrangemanget är och hur många det engagerar.

Drygt hundra fartyg och flera tusen ungdomar deltar. När de lägger till i hamnen räknar kommunen med att få 300 000 besökare.

Kommunstyrelsens ordförande, Karl Fredrik Graf tror att kommunens satsning på 15 miljoner kronor, turistekonomiskt, kommer att betala tillbaka sig med tio gånger pengarna som satsats, alltså 150 miljoner i intäkter.

Det är det kommunala evenemangsbolaget Halmstad och Co med den nyanställda projektledaren Lilian Westerberg som har ansvaret för arrangemanget i Halmstad. Hon har tidigare varit projektledare för Tall Ships Races i Stockholm och till sin hjälp i Halmstad kommer hon att behöva upp emot 200 frivilliga som främst ska sköta kontakten med fartygen när de ligger i hamn.

Men det är mycket som Lillian Westerberg ska förbereda innan fartygen anlöper Halmstads hamn.

– Vi måste bygga upp själva organisationen så att vi vet vilka som ska vara ansvariga för de olika områdena. Vi ska också ge oss ut för att hitta sponsorer, säger Lilian Westerberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista