Fängelsedom för expolitiker

Hovrätten dömer Halmstadföretagaren och före detta politikern Martin Andersson till ett år och sex månaders fängelse för grova skattebrott. Hovrätten fastställer också tingsrättens dom om fem års näringsförbud.
Hovrätten har prövat två tidigare tingsrättsdomar mot Martin Andersson för olika skattebrott, bland annat flera fall av momsfiffel. På ett par punkter ogillar Hovrätten åtalet, och åklagren har själv tagit tillbaka en åtalspunkt, men i övrigt har hovrätten slagit fast tingsrättens bedömningar. Tingsrätten hade tidigare utdömt sammanlagt två år och fyra månaders fängelse. Hovrätten tar i sin sammanslagna dom hänsyn till att lång tid har förflutit sedan de flesta av brotten begicks, och dömer halmstadföretagaren Martin Andersson till ett år och sex månaders fängelse, samt fem års näringsförbund för de grova skattebrotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".