Kan bli överbelastade vid jul. Foto: Nils Norling/SR Halland.
Halmstad

Ökat tryck på återvinningsstationer

Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, har fått kritik för att återvinningsstationerna i Halmstad ofta är överfulla. Nu svarar FTI på kritiken och de medger att de har haft vissa problem.

Kritiken mot FTI kommer från Per Åhlund som är marknadschef på Halmstad Energi och Miljö, som tidigare skötte tömningen av stationerna.

Per Åhlund ställer sig frågande till hur det kommer att se ut i jul då trycket på återvinningsstationerna blir betydligt större. 

Nu svarar FTI på kritiken och de medger att de har haft vissa problem.

– Vi är medvetna om att det har blivit ökad belastning på en del stationer och vi jobbar med att få ordning på det här, säger Magnus Örnborg som är regionchef i Halland och Västra götaland.

Vad ska ni göra åt det här?

FTI ska se över hur ofta återvinningsstationerna ska tömmas. I går kallades de till krismöte av Miljö och Hälsoskyddskontoret i Halmstad, efter den senaste tidens klagomål från allmänheten över att vissa stationer är överfulla och ostädade.

Till julen så ökar belastningen ytterligare och problemet blir extra aktuellt.

– Vi kommer att gå in och göra extra tömningar under julhelgen. Vi börjar med att se till att det är tomt innan jul så att man ökar kapaciteten på stationerna inför julafton och juldagen, säger Magnus Örnborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista