Falkenberg

Shohreh och hennes son får stanna

Efter flera år av avslag och utvisningsbeslut får nu till slut Shohreh Eilbeig från Iran och hennes i dag sexårige son Arwin i Falkenberg stanna i Sverige.

I går ringde vännen Erik Johansson, som engagerat sig för familjen och berättade den glädjande nyheten. 

Ett besked som också gjorde att mycket av den oro och spänning som Shohreh har känt släppte.

– Först grät jag mycket, och jag undrade om det verkligen var sant att jag och min son får stanna.

– Det har varit mycket svårt men nu känns det jättebra och jag känner mig fri. Snart ska jag bjuda hem mina vänner på en riktig fest för att fira.

Redan för åtta år sedan kom Shohreh till Sverige och fick 2 år senare en son med en i man som senare återvände till Iran.

Men trots att hon var ensamstående mor med ett barn fött här i landet fick hon avslag på sin asylansökan och skulle utvisas till en regim med sträng islamistisk syn.

Det gjorde också att många i Falkenberg engagerade sig för hennes sak och krävde att familjen skulle få stanna.

Och så igår kom det glada beskedet att Shohreh och sonen Marvin som fyllde sex år igår får stanna i Sverige. Ett besked som Shohreh också kunde ge till sin syster och mor i det gamla hemlandet.

– Jag ringde dem igår och vi grät tillsammans, de var mycket glada och nu kan vi lämna det här problemet som har tyngt oss, säger Shohreh Eilbeig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista