Halmstad

Miljoner betalades ut utan avtal

Miljontals kronor betalades ut utan avtal och styrelsen för Halmstad kommunala evenemangsbolag fick inte se vad vdn beslutade.

Drygt två miljoner kronor betalade Halmstad & Co ut under första halvåret i år utan att det fanns några avtal som styrde kostnaderna, och samtidigt verkar det som om styrelsen för evenemangsbolaget inte fick se viktiga avtal kring U21-arrangemanget och Marinfestivalen i somras. 

Det är slutsatserna i den revision som gjorts av bolagets sista halvår med Anja Kreivi.

Revisorerna har hittat drygt 2 miljoner kronor som betalats ut utan att det funnits något avtal för kostnaderna. Det handlar främst om kostnader för arrangemanget kring fotbollens U21 landskamper i början av sommaren och Marinfestivalen i slutet.

Och de avtal som Anja Kreivi och hennes stab tecknade kring U21 och Marinfestivalen verkar inte ha blivit arkiverade, och revisorerna undrar hur mycket styrelsen för Halmstad & Co verkligen visste om arrangemangen.

Revisionen av Halmstad & Co sista halvår med Anja Kreivi som vd är beställd av styrelsen för bolaget och kan väl ses som ett sätt att reda ut begreppen inför den nya vd som nu ett halvår efter Kreivis avgång ska rekryteras.

Revisorernas slutsats är, på revisorspråk: Ökad tydlighet bör eftersträvas avseende tecknande av avtal och andra väsentliga händelser i bolaget" . Det kan väl översättas med, ungefär: ”Det måste bli någon ordning på hur Halmstad & Co sköter sina affärer och spenderar sina pengar".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista