Halmstad&Co:s styrelse bristfällig

Styrelsen för Halmstad & Co borde själv ha skaffat sig bättre insikter och kunskaper om hur evenemangsbolaget drevs under förre vdn Anja Kreivi, det säger den nya styrelseledamoten Ingegerd Sahlström.

Halmstad & Co:s nya styrelseledamot menar att styrelsen borde haft bättre koll på hur bolaget drevs med anledning av den revisionsrapport som igår visade att Halmstad & Co under första halvåret i år betalade ut miljonbelopp utan några avtal som reglerade kostnaderna, och att viktiga handlingar om verksamheten inte verkar ha kommit styrelsen till del.

– Den här granskningsrapporten är inte så trevlig att läsa, det är alldeles för många utbetalningar som är gjorde utan att man ser att det finns några ordentligt skrivna avtal. Jag tycker att det är anmärkningsvärt.

Hur allvarligt är det?

– Man måste titta på styrelsearbetet, styrelsen har ett ansvar att följa en verksamhet, i ett bolag så är det vdn som har ansvaret att genomföra det som man bestämmer. Men det finns en ram som styrelsen ska hålla i, och här kanske inte styrelsen har varit medveten om hela problematiken, säger Ingegerd Sahlström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista