Foto: Göran Frost/SR Halland.

Nu överväger ordförande att gå

Verksamheten hos evenemangsbolaget Halmstad & Co har också efter förre vdn Anja Kreivis avgång i somras dragits med problem. Styrelseordförande Liselott Svensson säger att hon ska överväga om hon ska lämna uppdraget.

Efter revisorernas rapport om att miljonbelopp i våras betalades ut utan några avtal, och att det är osäkert om styrelsen vetat hur vdn Anja Kreivi skötte evenemangsbolaget, så säger styrelseordföranden Liselott Svensson att hon ska överväga om hon ska lämna uppdraget.

Flera som arbetar hos eller med Halmstad & Co talar om fortsatt kompetensflykt, att det är rörigt och att styrelsen lägger sig i vardagsärenden.

Också den nytillträdde styrelseledamoten Ingegerd Sahlström (S) är missnöjd med förhållanden vid kommunens evenemangsbolag, och håller styrelsen till stor del ansvarig.

– Jag upplever att man måste strama åt arbetet i styrelsen. Man måste se till att dagordningen innehåller de viktigaste punkterna för ett bolag. Som styrelseledamot har man ett ansvar som man måste ta på större allvar än vad man tidigare har gjort i styrelsen. Ledningen har inte varit alldeles klar.

Sedan förra hösten har tio personer som arbetat inom eller med Halmstad & Co slutat. Det är en allvarlig kompetensförlust enligt Ingegerd Sahlström. Och styrelsens ordförande, moderaten Liselott Svensson håller med.

Vad det gäller kritiken om att styrelsen har lagt sig i vardagsarbetet hos Halmstad och Co så svarar Liselott Svensson:

– Om man tycker att vi har varit inne i verkställdhetsfrågor så har vi försökt att hjälpa till men efter den 7 oktober lade vi ner det.

Hur skulle du beskriva läget för Halmstad & Co idag?

– Om man tycker att det här är någon slags sjunkande skepp så kan jag inte kommentera det. Jag ser det inte som ett sjunkande skepp.

Vad säger du om din framtid i Halmstad & Co?

– Det är blandade känslor. Man blir inte glad när man får de här kommentarerna.

Kan det hända att du inte fortsätter?

– Jag ska ta mig en funderare på vad som är bäst för bolaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista