Berit Karlsson och Gunnel Sivertsson. Foto: Johan Davidsson/SR Halland.
Halmstad

Sista matchen i Sporthallen

Imorgon spelar Drott sin sista match i Sporthallen innan de börjar spela i nya Halmstad Arena. Gunnel Sivertsson och Berit Karlsson har varit på över 200 Drottmatcher bara de senaste 20 åren.

Gunnel Sivertsson och Berit Karlsson har spelat massor av matcher med Halmstads idrottsflickor och de minns hur det kändes i slutet av 50-talet när de gick in för att spela i Sporthallen.

– Det var ju en enorm lokal. Så fin och så stor med alla dessa läktare. Det kändes lite speciellt att komma in i Sporthallen för att spela, säger Berit Karlsson.

Som spelare var hon och Gunnel Sivertsson med och startade Halmstad idrottsflickor. De vann flera DM-guld under 50- och 60-talen och de kvalade till allsvenskan. På senare år är det mest på läktaren de har hållit till. Gunnel har tittat på sina söner, de inte helt okända Drottprofilerna Ulf och Tomas Sivertsson sedan de var små.

De senaste 20 åren har de följt Drotts herrlag och sett över 200 matcher från samma plats i Sporthallen. Det är ståplatserna ovanför platsen där den radioreporter som brukar referera matcherna sitter.

– Vi hjälper de här två som sitter här. Ibland glömmer de vem som gjort mål och vem som blir utvisad, säger Gunnel Sivertsson.

– Då säger vi till. Det är vi som sköter snacket då, fyller Berit Karlsson.

När Drott möter Lindesberg imorgon blir det den sista matchen i Sporthallen innan Drott börjar spela sina matcher i den nya Arenahallen.

– Ja, det blir sista matchen med gänget. Jag vet inte hur det ska kännas, säger Gunnel Sivertsson.

– Det som är jobbigt med den nya hallen är att det är så stort. Vi vet inte var vi ska stå, det finns bara sittplatser.

– Så vi får väl sitta, säger båda i kör.

Lyssna när Gunnel och Berit diskuterar den bästa Drottspelaren som spelat i sporthallen. Vem tycker du har varit bäst?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista