Tvååker

Ingen förlikning

Ännu är inte den långvariga tvisten mellan Tvååkers församling och kyrkoherden Stefan Svensson avgjord, trots förhandlingar under hela hösten. I veckan kom parterna fram till att det inte går att nå en förlikning.

Arbetsdomstolen för nu troligen åter ta sig an ärendet där församlingen i Tvååker vill avskeda kyrkoherden Stefan Svensson. Detta trots att AD i våras slog fast att det inte finns saklig grund för att avskeda. En förlikning såg ut att vara nära, men så sent som denna vecka ansåg parterna att det inte går att komma längre, enligt ombudsmannen Julia Vilholm på SKTF.

Församlingsförbundet, som företräder arbetsgivaren, anser att man efter att man kan utnyttja §39 i lagen om anställningsskydd och betala ut 32 månadslöner; omkring 2,5 miljoner i kompensation. Men Stefan Svensson och facket SKTF menar att han ska få behålla arbetet  eller få behålla sin kyrkorherdelön till att han uppnår pensionsålder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista