Trafik

Snön skapar problem på vägarna

Uppdaterad 16.57
Under dagen har det skett ett 10-tal avåkningar och lättare kollisioner på motorvägen genom Halland och nu håller polisen högsta beredskap.

Sedan snön började falla i förmiddags har Hallandspolisen förberett sig för ett värsta scenario, med olyckor, folk som kör fast i snön eller försöker vända på motorvägen. Efter kontakt med flera andra myndigheter som räddningstjänsten, sjukvården och länsstyrelsen, också i Västra Götaland, så har Hallandspolisen upprättat en särskild arbetsplan inför kvällen och natten.

Tillförordnade chefen för Hallandspolisens operativa avdelning, Stefan Liljenberg:

– Planen sätts ihop med yttre befäl från södra och norra Halland. Vi kommer att vara mycket kring situationer på E6, säger Stefan Liljenberg.

– Vi vet att vi kommer att få sammanstötningar på E6, och när det uppstår så innebär det stillastående trafik, och när vi har sådant här snöväder då kan det uppstå problem att folk börjar frysa i sina bilar och vänder på motorvägen. Och det är sådana situationer som vi vill undvika.

Vad har ni för resurser?

– Vi har ordentligt med resurser under kvällen. Enligt SMHI ska det bli värst i norra Halland så där har vi ett 20-tal patruller och vi har även flyttat upp en del fordon dit, säger Stefan Liljenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista