Halmstad &co

"Styrelseordföranden bör avgå"

"Både ordföranden och vice ordföranden för Halmstad & Co bör avgå." De orden kommer inifrån bolagets egen styrelse.

Folkpartiets kommunråd Suzanne Åkerlund, som är ledamot i Halmstad och kompanis styrelse tror att det kommunala evenemangs- och turistbolaget skulle få en nystart med ny ledning i styrelsen.

– Jag har inget förtroende för varken ordföranden eller vice ordförande. Ordföranden i ett bolag har ett stort ansvar och ytterst ansvarig.

Förra året var en turbulent tid för Halmstads turist- och evenemangsbolag, Halmstad & Co. Förre vd:n Anja Kreivi avgick under omständiga förhållanden och rekryteringen av en ny vd är ännu inte klar. Omkring tio personer som jobbat inom eller med företaget har slutat, många av dem i nyckelpositioner. Innan jul visade dessutom en revisionsrapport att miljonbelopp har betalats ut, utan några avtal.

Suzanne Åkerlund tycker alltså att styrelsens moderate ordförande Liselotte Svensson och vice ordföranden socialdemokraten Ros-Marie Henriksson har en stor del i motgångarna.

– Vi upplever inte att vi fattat konkreta beslut vare sig de har varit bra eller dåliga. Det har mest bara blivit massa saker.

Suzanne Åkerlund nämner som ett exempel stängningen av Teatern under ett år utan att ta fram alternativ till teaterlokal.

– Vi ledamöter vet minst och då är det inte lätt att sätta sig in i ärenden.

Det är inte bara Suzanne Åkerlund som är vill se att Liselotte Svenssons lämnar sin post. Liselotte Svenssons egen partikamrat, kommunstyrelsens ordförande, Carl Fredrik Graf har bett henne att lämna bort klubban för företagets bästa. Liselotte Svensson har ändå valt att stanna kvar. Något som både har förvånat och retat upp Suzanne Åkerlund.

– Har man inget förtroende så går man. Det är en oskriven regel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".