National Gummi ökar produktionen

National Gummi i Trönninge utanför Halmstad ansöker om att fördubbla produktionen. En ansökan har redan skickats in till länsstyrelsen i Halland och bolaget hoppas på att komma igång med den ökade produktionen redan till sommaren.

Men Nationals ansökan betyder inte att krisen eller snarare lågkonjunkturen är över enligt företagets vice vd Joakim Fritz.

– Nej, det kan man väl inte påstå men National är ett välskött företag. Vi har inga lån och vi har möjlighet att investera med egna medel och nu har vi gjort vår största investering någonsin.

Finns det en marknad där ute som väntar på en ökad produktion från er?

– Ja, vi investerar för framtiden. Många av de här projekten som blev avbrutna när lågkonjunkturen slog till kommer nu att påbörjas. Så vi ser ljust på framtiden.

– I dagsläget har vi den bemanningen som vi behöver men det är för tidigt att säga hur det kommer att se ut under hela 2010, säger Joakim Fritz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".