Kropparna mycket svårt brända

De två kroppar som hittades i bagageutrymmet till en utbränd bil i onsdagskväll är ännu inte identifierade.

De två kroppar som hittades i bagageutrymmet till en utbränd bil nära Getinge i går kväll är ännu inte identifierade. Polisen vet ännu inte ens deras kön, eftersom kropparna är mycket svårt brända. Enligt spaningsledare Lars Hamrén kan identifieringsarbetet bli komplicerat och ta lång tid.

Bilens ägare finns i Värmland och har hörts under förmiddagen. Ägaren är inte känd i några brottsliga sammanhang. Bilen lånades ut till en nära släkting. Den mannen, född på 80-talet, har polisen inte kunnat nå. Mordutredningen pågår nu också i Värmland.

Några kopplingar till gängkriminalitet kan man ännu inte se, säger Ingmar Nilja, utredningens talesman, till SR Halland.


Reporter Lars Salomonsson var på plats i polishuset i Halmstad när polisen höll presskonferens:

– Man har fått fram lite mer information men det är inte mycket nytt. Det har visat sig att bilens ägare är bosatt i Värmland, och han har lämnat ut bilen till en släkting. Ingen är närmare känd hos polisen, den yngre mannen som lånade bilen är känd hos polisen men endast för någon småsak.

Har man sagt någonting om identifieringen av kropparna?

– De är svårt brända och de är inte identifierade, men det tyder på att det ska vara två vuxna.

Hur ska man gå till väga med identifieringen?

– Det kommer att bli en rättsmedicinsk undersökning och det kan ta tid, det kan till och med krävas tandkort för att göra identifieringen möjlig. Och Polisen har inte kommit i kontakt med den som har lånat bilen, säger Lars Salomonsson.

Polisen är fortfarande angelägen om att komma i kontakt med vittnen som gjort iakttagelser. Framförallt behöver polisen observationer kring när bilen kom på plats på motorvägsbron mellan Getinge och Steninge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".