Halmstad & Co

Kritiker vill byta ut hela styrelsen

Hela styrelsen för Halmstad & Co bör avgå. Det säger Martin Odd, kultursamordnare på Hallands bildningsförbund, som har varit projektledare för Halmstads 700-årskalas och arbetat i samarbete med bolaget.

Igår avgick evenemangsbolagets styrelseordförande, Liselotte Svensson, men för att skapa nytt förtroende borde hela styrelsen bytas ut, säger Martin Odd.

– Jag tycker det känns logiskt att man siktar mot en nystart, det måste man nog göra. Varumärket Halmstad & Co behöver ju verkligen hängas upp och tvättas och dammas av rejält, säger Martin Odd på Hallands bildningsförbund.

Martin Odd har vid olika tillfällen arbetat nära Halmstad & Co och har tidigare haft synpunkter på hur bolaget sköts.

– Samtidigt som Liselotte Svensson avgår, så går en annan styrelseledamot ut och kräver att Liselotte Svensson ska avgå. Jag kan inte det det på ett annat sätt än att det är ett tecken på att man försöker skydda sin egen rygg.

Martin Odd tycker att det är ynkligt och kräver att hela styrelsen borde fundera över vad var och en har gjort. Att nybilda styrelsen helt vore det bästa.

– Jag tror att den här styrelsen är så förknippade med alla turerna. Det skulle vara väldigt befriande att tydligt markera från kommunens sida att nu tittar vi igenom vad som har hänt och nu börjar vi om.

Enligt Carl-Fredrik Graf (m) behöver inte hela styrelsen avgå

– Det krävs att bolaget gör nåt olagligt för att man ska byta ut hela styrelsen, säger kommunstyrelsens ordförande i Halmstad Carl Fredrik Graf om kraven på att man ska byta ut hela styrelsen för Halmstad & Co.

Enligt Graf borde räcka att ledningen för styrelsen hoppar av för att bygga upp ett nytt förtroende, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".