Bron över E6 i närheten av Getinge i Halland där två personer hittades döda i en utbränd bil. Foto: Christel Lind/Scanpix.
Bilbrandsmorden

Nya men inga avgörande tips

Utredningen kring de två döda kropparna i den utbrunna bilen vid motorvägen nära Getinge rullar nu på, både i Värmland där bilen hörde hemma och i Halland med ett 20-tal poliser.

Polisen har fått in ett tiotal tips efter bilbranden vid motorvägen nära Getinge då två personer hittades döda i bagageutrymmet i det utbrända bilvraket.

Tipsen handlar framför allt om iakttagelser i samband med själva branden. Polisen vet att bilens ägare finns i Värmland och att han lånat ut bilen till en släkting, en man i 25-årsåldern. Denne person har varken polis eller anhöriga lyckats nå.

Parallellt med identifieringen av offren försöker polisen även kartlägga hur bilen, en röd Volvo S 60, rört sig sedan den lånades i början av veckan. Polisen vill därför att folk som sett bilen på väg hör av sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista