Halmstad & Co

Krav på vice ordförandes avgång

Ordföranden för det kommunala eventbolaget Halmstad & Co, Liselotte Svensson (M), avgick i går. Men inte bara ordföranden utan också vice ordföranden Rose-Marie Henriksson bör avgå. Det säger nu Carl-Fredrik Graaf, kommunstyrelsens moderate ordförande.

Carl-Fredrik Graf tycker att även Rose-Marie Henriksson bör avgå som vice ordförande för Halmstad & Co.

– Jag tycker nog att det hade varit klokt om Rose-Marie också slutade, eftersom den kritik som har riktats mot styrelsearbetet, den omfattar ju både ordförande och vice ordförandes sätt att styra arbetet, säger Carl-Fredrik Graf.

Resten av styrelsen bör sitta kvar för kontinuitetens skull och för att få fram en ny vd, menar Graf.

Rose-Marie Henriksson, socialdemokrat, är alltså vice ordförande i Halmstad & Co, den som tar över i avvaktan på ny ordförande.

Hon förstår sig inte alls Graafs krav på avgång.

– Jag blev lite förvånad, för jag var ju vd i en och en halv månad i somras och under den tiden var det massa saker som jag ordnade upp. Jag förstår inte varför han är ute efter mig.

Hur kommenterar du Liselotts avgång?

– Hon har ju sagt att orsaken till sin avgång är en schism inom det moderata partiet, hon har inte avgått pågrundutav bolaget. Jag tycker att den här kritiken är orätt, säger Rose-Marie Henriksson som inte har som avsikt att avgå från sin post.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".