Svårare att få färdtjänst

Arbetet med att göra den vanliga kollektivtrafiken mer tillgänglig för alla är en orsak till att personer som tidigare fått färdtjänst idag kan få avslag. Det säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschef vid Hallandstrafiken som förklaring till flera har fått sin färdtjänst indragen.

– Kollektivtrafiken ska bli mer tillgänglig för alla, detta har lett till att besluten får ses över och att de får bli lite tuffare. Kollektivtrafiken ska bli mer tillgänglig för dem som i dag använder färdtjänst, säger Yasmine Möllerström Henstam.

Vad menar du med att bedömningen är tuffare?

– Vi tittar på hur man kan klara sig ombord på bussarna.

Flera av dem som överklagar har intyg från läkare som stärker behovet av färdtjänst. Hur kommer det sig att Hallandstrafiken ändå avslår ansökan?

Vi tittar på helhetsbedömningen och på läkarintyget. Vi bygger ju om bussarna så att de ska vara handikappvänliga, säger Yasmine Möllerström Henstam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".