Malin Björk
Varberg

Svårt med bostad för unga

Bostadsbristen bland unga i Varberg är ett problem som politikerna borde ta tag i. Det tycker Malin Björk som har vänt sig till kommunalrådet Gösta Bergenheim för att beskriva sin och pojkvännens besvärliga situation.

Malin Björk och hennes pojkvän har redan bott på fyra ställen under sina två år i Varberg.

– Just nu hyr vi en stuga centralt i andra hand, men vi åker ut till sommaren då de väljer att hyra ut till sommargäster i stället, säger Malin Björk.

Bostäderna de har haft är studentkorridorer och andrahandsbostäder som de måste lämna när sommargästerna kommer.

– De som har lägenheter eller hus tjänar verkligen mer pengar på att hyra ut till sommargäster. Det är väl jättesmart att göra så, men för oss är det inte jättekul.

Malin Björk har vänt sig till kommunalrådet Gösta Bergenheim och frågat om politikerna inte vill att ungdomar ska stanna i Varberg.

– Visst vill vi det, svarar Gösta Bergenheim som förstås är medveten om bostadsbristen och menar att kommunen gör så gott den kan.

Han säger att Varbergs kommun inom kort kommer att sätta av mera mark för bostadsbyggande.

Malin Björk tycker att tomma industrifastigheter ska byggas om och att folk som inte använder sina bostäder ska hyra ut dem.

– Det står tomma hus överallt och det är säkert såna som bor här på sommaren, men det är inte bara vi som lider av bostadsbristen, utan det är säkert många som skulle kunna flytta in där så länge, säger Malin Björk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista