Kungsbacka

Konkurrens om handikappbostäder

Privata aktörer får för första gången chansen att ta över bostäder för funktionshindrade i Kungsbacka. Kommunen begär nu in anbud på driften av tre olika boenden, enligt Madelene Nordström, ordförande i Nämnden för handikappomsorg.

De är tre nya boenden för funktionshindrade som Nämnden för handikappomsorg är enig om att konkurrensutsätta.

– Det handlar om att uppfylla en del av målet som kommunfullmäktige har ålagt oss, att vi ska titta på alternativa driftformer, säger Madelene Nordström.

Det är det nya serviceboendet i Björkris, och så de båda gruppbostäderna Kollagården och Kyviksgården som handikappomsorgen ska ta över från äldreomsorgen. Sammanlagt ska 22 personer bo där.

Om några månader får man veta vem eller vilka som ska stå för driften. Kungsbacka kommun har aldrig tidigare öppnat för konkurrens inom det här området.

– Däremot har vi tittat på andra kommuner och hur det ser ut runtomkring och införskaffat kunskap, säger Madelene Nordström.

Vad har ni kommit fram till då?

– Det vi har sett från andra boenden i andra kommuner är att det har fungerat väl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista