Dagens kollekt går till jordbävningsoffren. Foto: Lynne Sladky/Scanpix
Varberg

Dagens kollekt skänks till offren

Viljan att stödja offren för jordbävningskatastrofen i Haiti har varit stor och idag går kollekten från flera kyrkor i Varbergs församling till jordbävningsoffren.

– När det händer något av det här slaget finns det en möjlighet att ändra kollektändamålet. Det är ju viktigt tycker jag att man svarar mot ett behov som finns just nu och vi har uppmanat alla i Varbergs kommun, alltså kontraktet, att göra det. Jag förväntar mig att många församlingar i Göteborgs stift gör på samma sätt, säger Carl-Ingvar Fachs som är kyrkoherde i Varbergs församling.

Pengarna som samlas in i kollekten i Svenska kyrkan, kommer de att kunna kanaliseras rätt?

– Sen några år tillbaka finns det en bra kanal, action by churches together. Så pengarna går dit och så är det organisation som har ett väldigt bra kontaktnät i de flesta länder, bland annat inom kristna organisationer genom kyrkor. Hjälpen kommer ut snabbt och det har fungerat väldigt bra när det har använts tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".