Ulf Bejrum. Foto: Ingela Winstrand/SR Halland
Laholm

Nya inbrott i Laholm

Återigen har det varit många inbrott under en helg i Laholm och sju hem har fått besök av tjuvar. De flesta inbrott skedde på dagtid.


För en månad sedan sköt statistiken i topp med fjorton inbrott på en helg och sedan dess har inbrotten duggat tätt.

– Jag hade inbrott i fredags kväll. Först så reagerade jag inte men sen skakade hela jag och sedan fick jag problem med att sova. Jag har inte samma trygghetskänsla i lägenheten längre, säger en kvinna som drabbades i helgen.

De flesta av helgens inbrott har skett dagtid när tjuvarna har gått in genom ett fönster eller en dörr på baksidan av huset.

Ulf Bejrum, närpolischef i Laholm, säger att polisen nu spanar lite extra på några misstänkta personer och han hoppas att i alla fall några av inbrotten ska kunna klaras upp. I natt greps även tre personer i Laholm där två misstänks ha stulit en bil och en gjorde inbrott i ett garage, men det är ännu oklart om de kan knytas till de många villainbrotten, säger Ulf Bejrum. Och polisen funderar nu på om det går att sätta in mer resurser.

– Vi hade en lång genomgång i morse om vad ska vi göra, hur ska vi omprioritera, om alla brottsplatsundersökningar är gjorda och vad har vi för spår. Vi diskuterade kontakten med medborgarna i detta, om det finns något vi kan stötta med. Vi har en brottsofferkontakt, i alla de här brotten.

– Det är väldigt svårt att utreda inbrott när det oftast inte finns några vittnen. Genomgående i de här brotten och även förra delen då, så är det väldigt få som har uppfattat någonting, säger Ulf Bejrum, närpolischef i Laholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".