Bandy

Sunvära snart förbi Frillesås

Ett tronskifte är på gång mellan bandylagen i norra Halland. Frillesås ligger sist i allsvenskan medan Sunvära ligger i toppen av division ett. Efter den här säsongen kan de byta plats i seriesystemet.

Frillesås har tio raka förluster i bandyallsvenskan som är landets näst högsta serie. Från Frillesås klubbstuga kan man ta skridskorna över planen till Sunväras klubbstuga. I den är det betydligt mer positiva tongångar den här säsongen. Laget skulle egentligen ha spelat i division två den här säsongen efter ett dåligt år 2008. Men det fanns en vakant plats i division ett som Sunvära tog och helt oväntat är laget nu med i toppen där.

– Vi var bra redan i träningsmatcherna. Då kände vi att vi borde klara kontraktet och nu är vi i toppen. Det är klart att det här är jätteskoj, säger Göran Karlsson ordförande i Sunvära.

– Just nu känns det som om Frillesås har stolpe ut och vi har stolpe in.

Att ha två grannbyars bandylag på samma hemmaplan där båda kämpar om att hålla hög klass gör att det kan bli kamp om de bästa spelarna i upptagningsområdet. Men någon sammanslagning är inte aktuell enligt Göran Karlsson i Sunvära.

– Jag har aldrig varit för sammanslagningar. Jag tror det minskar intresset. Det  är bra med konkurrens, säger Göran Karlsson.

Gösta Johansson i Frillesås tror också att två lag gynnar bandyn i bygden.

– Ett derby mot Sunvära lockar tusen åskådare, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".