Horred

Horred en del av bröllopsserie

Linneväveriet i Horred är ett av 17 företag som fått vara med i den officiella bröllopsserien inför Kronprinsessan Viktorias bröllop i sommar.

– Vi är fantastiskt stolta över det här, det är en ära att vara en av bara 17 leverantörer utav den så kallade bröllopsserien, säger Kent Vikingsson, vice vd på Linneväveriet i Horred.

Nu visade ni den i helgen, vad är det som har hänt egentligen?

– I korthet är det så att runt sommaren förra året så funderade vi på om vi inte kunde producera någonting för och i samband med Kronprinsessans bröllop. Då tog vi fram förslag på produkter som vi skickade till hovet. I september blev vi kontaktade av en byrå för varumärkesutveckling som i samband med hovet har tagit fram det som kallas den officiella bröllopsserien. Den kände vi inte till när vi skickade upp våra förslag. Vi var på möte och fick designen presenterad för oss, som ligger till grund för mönstret.

Ni ska också leverera till bröllopet förstås?

– Det vet vi inte. Det hoppas vi givetvis, men det är oftast så att man plockar ur livrustkammaren när man har sådana evenemang. Men livrustkammaren har visat intresse för det så det hade varit en fantastisk bonus om man hade fått lov att leverera dit också. Det kan bli så, säger Kent Vikingsson vice vd på Linneväveriet i Horred.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista