Halmstad

Indragna skolbussar

Det snöoväder som väntas dra in över länet under eftermiddagen och kvällen stoppar skolskjutsarna i Halmstad på onsdagsmorgonen.

Totalt ställs skolskjutsarna in för närmare 1.200 elever.

– Det gäller i stort sett alla som åker skolbussar i Getinge, Trönninge, Eldsberga, Vallås, Snöstorp och Simlångsdalen. Det handlar om barnens säkerhet, säger Stefan Rosén som är ansvarig för skolbussarna i Halmstads kommun.

– Verksamheten i skolorna kommer att pågå som vanligt. De som inte kan ta sig till skolorna på annat sätt får givetvis stanna hemma.

– Jag har aldrig varit med om dra in skolbussar på grund av mycket snö. Däremot fick vi ställa in trafik i samband  med stormen Gudrun, berättar Stefan Rosén som har 40 års erfarenhet inom skolvärlden.

i morgon bitti. Kommunens barn- och ungdomsförvaltning anser att risken för att barnen skall råka illa ut är för stor. Skolskjutssamordnare Stefan Rosén berättar vilka som är berörda av de inställda skolskjutsarna i morgon: [Duration:1:18] (100202 Inställda skolskjutsar) Halmstads skolskjutssamordnare Stefan Rosén sa det. Inga skolbussar i Halmstad kommun rullar i morgon bitti alltså.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista