Ishallen i Halmstad Arena. Foto: Johan Davidsson/SR Halland
Halmstad

Dubbelbokning delar publiken

Konkurrensen om Halmstads idrottspublik ställs på sin spets ikväll. Drott spelar i handbollens elitserie samtidigt som Halmstad Hockey möter Kristianstad vägg i vägg.

Drott spelar mot Hammarby i handbollens elitserie, samtidigt som Halmstad Hockey spelar en viktig match mot Kristianstad för att slippa kvala för sig kvar i division ett. Att matcherna hamnat på samma dag är olyckligt, tycker båda föreningarna.

– Det är alltid otur när vi krockar på det sättet och hade man kunnat ändra på det så hade det naturligtvis varit bättre. Jag misstänker att vi tappar några anhängare en sådan här kväll, säger Mats Lindblom, ordförande i Halmstad Hockey.

Det kan bli svårt för Halmstad Hockey att dra några större publikmassor till ishallen i Halmstad ikväll. Dels kan det bli så att OS-sändningarna håller många hemma. Dels har hockeylaget inte samma lockbete som Drott har med sin nybyggda arena.

– Vi kan inte erbjuda det nyhetsbehag som det är att komma in i den här jättefina arenan som de har där borta. Så naturligtvis känns det som att vi slår lite från underläge men det ger ju oss möjligheten att vi får vässa oss ytterligare och erbjuda andra saker istället.

Från ishallen kan man gå innevägen, genom éntrehallen till det stora nybygget där Drott spelar sina elitseriematcher och där klubben har sitt kansli. På Drotts kansli är man inte särskilt oroliga för att dubbelbokningen i arenan ska påverka publiktillströmningen arenan ikväll. Einar Jacobsson på Drotts kansli tror i så fall att det är hockeyn som drabbas.

– Ja lite folk tappar de nog för det är många som är intresserade av bägge sporterna så antingen så tappar de lite eller vi lite. Men som det ser ut så har vi redan 2000 inbokade till den här matchen, så det ser ju lite spännande ut faktiskt, säger Einar Jacobsson.  

Ja, klart överläge för Drott alltså med över 2000 bokade biljetter. Halmstad Hockey har inte nått upp i tusen åskådare våren. Så varje förlorad åskådare märks i publikintäkterna.

– Det är klart att det blir ett avbräck men några hundra mindre en match har ingen betydelse i det långa loppet. Men är det någonting som fortgår en längre tid är det någonting vi måste ta hänsyn till när vi lägger vår budget, säger Mats Lindblom, ordförande i Halmstad Hockey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".