Bilbrandsmorden

Polisen tyst om 35-åringens förhör

Misstankarna har stärkts mot den 35-årige mordmisstänkte man som igår självmant kom till skånepolisen. Vad han har sagt i förhör vill polisen inte berätta.

Mannen sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet som blev känt när två kroppar hittades i en brinnande bil på motorvägen i höjd med Getinge i början av januari. Men själva morden begicks sannolikt i Skåne, enligt polisen. Vad 35-åringen sagt hittills vill Bo Lundqvist på länskriminalen i Skåne inte avslöja.

– Efter det förhöret där har han delgivits misstanke så är han fortfarande anhållen för sannolika skäl misstänkt för de här morden, säger Bo Lundqvist.

Har han medgett att sitta kvar eller har han nekat till gärningen?

– Vi har valt att inte kommentera vad som har sagts och ej heller hans inställning till det han har delgivits, säger Bo Lundqvist.

Rättsläkare har konstaterat att de mördade männens kroppar, 25 och 42 år gamla, både hemmahörande i Värmland, har utsatts för mycket våld innan de placerats i den bil som hittades brinnande på E6an i Halland. Troligen blev de mördade på den anhållna mannens gård mellan Dalby och Genarp utanför Lund.

Polisen har tidigare berättat att de misstänker att det handlar om en uppgörelse i kriminella kretsar och de är övertygade om att det finns fler gärningsmän än den som nu sitter anhållen. För att kartlägga både offer och gärningsmannens liv har man nu hjälp av andra polismyndigheter i Sverige och utomlands.

– Det är framförallt Värmlandskollegorna som har hjälpt oss med mycket kring offrets familj och anhöriga. Och vi har kontakter med utländska länders polismyndigheter, vilka vill jag inte gå in eller vilken typ av kontakter, vad det rör sig om.

Hur ser den tekniska bevisningen ut, finns det hopp på den sidan?

– Hopp finns ju som sagt, saker är tagna i beslag men vad och vilka förhoppningar vi har är inget vi kommenterar vid det här tillfället, säger Bo Lundqvist på länskriminalen i Skåne.