Halmstad

HBTK förlorade

Eslöv har vunnit SM-guld fem år i rad och blev en alltför svår motståndare för Halmstad BTK när lagen möttes i Arenahallen på lördagseftermiddagen. Eslöv vann med 4-1 efter det att HBTK vann den avslutande dubbelmatchen. När en omgång återstår finns chansen till slutspel, men det finns också en risk att man får kvala sig kvar i Pingisligan.

Matchen i Pingisligan mot Eslöv kunde ha startat bra för HBTK. Wang Yin Zhou hade en god möjlighet att ge hemmalaget ledningen. Han vann första set mot Johan Axelqvist med 11-8 och hade 9-9 i andra set, men tappade det till 9-11 och föll sen i skiljeset med 6-11.

I de därpå följande tre singelmatcherna tog inte hemmalaget ett enda set. Eslövs Zhao Peng vann såväl mot Wang Jiang Feng som mot Wang Yin Zhou med 2-0. Fredrik Håkansson förlorade också sin singelmatch mot Mattias Stenberg, som vann med 2-0.

Det stod alltså 4-0 till Eslöv när det var dags för den avslutande dubbeln och här kunde hemmalagets Fredrik Håkansson i par med Wang Jiang Feng rädda en poäng efter att ha besegrat Eslövs Johan Axelqvist och Mattias Stenberg med 2-1 i set.

När en omgång återstår av Pingisligan ligger HBTK på en åttondeplats och chansen till slutspel finns, men det föreligger också en risk att behöva kvala sig kvar. Mycket hänger på hur det går i den avslutande hemmamatchen mot Warta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista