Halland

Skolor stängda efter snöoväder

Uppdaterad 08:40

Skolor på flera håll i Västsverige håller stängt under måndagen. I Halmstad och Kungsbacka kommun har man beslutat att stänga flera skolor och förskolor.

I södra Halland inleds sportlovet på måndagen, men i Kungsbacka kommun skulle skolorna starta igen. Där är dock alla grundskolor utom två stängda till följd av rasrisken. De två som hålls öpnna är Kullaviksskolan och Kollaskolan. Även på de skolorna är emellertid idrottshallarna stängda.

Alla övriga grundskolor håller stängt. Likaså är Elof Lindälvs gymnasium och Aranäsgymnasiet stängda, enligt informationen på kommunens hemsida.

– Under dagen idag skottar man och undersöker tak. Vi räknar med att många skolor och förskolor ska kunna  öppna igen imorgon, berättar informationsstrateg Barbro Ericson på Kungsbacka kommun.

I Halmstads kommun har man beslutat att hålla flera förskolor stängda till vidare, och barnen flyttas till ersättningslokaler. Blötsnö och kylan har gjort att kommunen behöver snöröja lokaler med platta tak, och de berörda förskolorna är stängda fram tills säkerheten kan garanteras, skriver Halmstads kommun på sin hemsida.

I stort sett samtliga idrottshallar i länet stängdes under helgen. Räddningstjänsten i Halmstad har besiktigat flera fastigheter och har konstaterat att på många håll är takkonstruktioner hårt ansträngda.