Halmstad

Snöskovlarna tar slut

Just nu ropar Sverige efter stora snöskovlar, sådana som krävs för att röja snötyngda tak. Och på Håkanssons Mekaniska Verkstad i Trönninge, söder om Halmstad har man lyckats ragga ihop mera plåt för sin tillverkning av snöskovlar och nu går alla maskiner för fullt.

– Jag är jätteglad, ingen är lyckligare än jag. Vi körde ju slut på vårt ordinarie sortiment i förra veckan så bara där var ju rätt så mycket extra. Sedan fick vi ju fram 1500 extra här nu på två-tre dagar, säger Bengt-Göran Håkansson ägare till Håkanssons Mekaniska Verkstad.

För att hinna har han fått anlita hjälp från andra företag och leta plåt och arbeta övertid och improvisera. Allt för att hålla kunden nöjd. För många som ringer är direkt panikslagna.

– Ja, det är precis det som händer. Vi har en burtransport i Västervik för ett tak på 30 000 kvadratmeter som håller på att rasa in och vi har en som kör ner från Motala och hämtar snöslädar, samma sak där, det är takskottning.

Men nu är det slut. Nu finns det knappt några snöskovlar kvar och inga fler kommer tillverkas.

– Vi har ungefär dagen ut, kanske lite imorgon, det är kunder som står på kö. Nya kunder kan vi nog inte ta. Men nu är det slut, och vi är slut, säger Bengt-Göran Håkansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista