Falkenberg

Takras hos Lantmännen

En del av taket på Lantmännens magasin vid Kvarngatan i Falkenberg rasade in idag. Och då hade man redan börjat skotta för att få bort snön.

Under den inrasade takdelen ligger Gamla utsädet, ingen person fanns där när taket störtade in. Men på Lantmännen i Falkenberg är man orolig för att en större del av magasinstaket också ska rasa. Räddningstjänsten var strax efter klockan ett på plats för att skapa sig en uppfattning om situationen.

Magnus Stattin är platschef vid Lantmännen Lantbruk i Falkenberg.

– Jag har skottat på vissa ställen som vi har bedömt det vara risk på. Det har ju varit töväder i slutet på dagen igår och inatt och nu på morgonen så det är väl det som har gjort att det har gett vika, säger han.

Var det någon som såg när det hände?

– Nej, vi hade ingen personal i närheten. Det är en lagerlokal som är uthyrd till en livsmedelskedja så vi har ingen personal i den delen. Ingen person kom till skada.

Vad gäller här nu?

- Nu är egentligen hela byggnaden avstängd tills vi kan få en bedömning gjord som säger att det är säkert att gå in i fastigheten. Så det kommer väl att bli snöröjning på resterande delar av taket.

– Vi har tyvärr stopp på utleveranser idag och imorgon. Det påverkar bara vår säcklinje egentligen och vår utlastning av färdigfoder på säck. Färdigfoder på bulk påverkar det inte.

Varför har ni inte skottat när det låg relativt mycket snö där?

– Det är ju inte min fastighet, det är Lantmän – och Lantbruks fastighet och man har väl gjort bedömingen att det inte har behövt skottas, säger Magnus Stattion vid Lantmännen i Falkenberg.